Meestgestelde vragen

Wie is de Vereniging leven met dood?

De Vereniging leven met dood is de initiatiefnemer van Rouwinformatie.nl. We zijn een landelijke vereniging die zich sterk maakt voor passende ondersteuning van rouwenden. We zijn door ANBI aangemerkt als goed doel. Als vereniging maken wij geen winst en hebben ook geen winstoogmerk. We zijn een onafhankelijke organisatie die niet gelieerd is aan andere (commerciële) partijen. Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen in Nederland te ondersteunen bij een verlies door te doen wat nodig is. Die ambitie is beter te realiseren wanneer we samenwerken. Daarom bouwen we aan een netwerk van samenwerkingspartners, professionals, leden en vrijwilligers die allemaal een steentje bij willen dragen aan onze missie.

De Vereniging leven met dood heette voorheen Vereniging Yarden. Hoe zit dat?

Op 10 oktober 2022 heeft Vereniging Yarden officieel haar naam gewijzigd in Vereniging leven met dood. Hiermee onderstrepen we de onafhankelijke koers die we hebben ingezet nadat de coöperatie DELA in augustus 2021 de bedrijfsactiviteiten van de uitvaartorganisatie Yarden overnam. Als onafhankelijke organisatie kunnen we makkelijker met verschillende partijen samenwerken om onze missie vorm te geven.

Wat is de officiële missie van de Vereniging leven met dood?

De Vereniging leven met dood wil dat rouw, verlies en sterven een natuurlijke plek in het leven krijgt. Daarom bieden we iedereen die dat nodig heeft ondersteuning om te leven met een verlies. Dat doen wij door iedereen die dat nodig heeft met behulp van onderbouwde kennis passende ondersteuning aan te bieden rondom verlies en rouw.

Heeft de Vereniging leven met dood een uitgesproken levensbeschouwelijke visie of een mening over bijvoorbeeld voltooid leven?

De Vereniging leven met dood wil er zijn voor iedere nabestaande die dat nodig heeft. Daarom hebben wij geen uitgesproken visie of mening over levensbeschouwingen of maatschappelijk gevoelige onderwerpen rondom de dood. Op deze manier kunnen we iedereen in Nederland welkom heten en ondersteunen.

Waarom Rouwinformatie.nl?

Nederlanders zijn onvoldoende op de hoogte van wat rouw is en hoe zij ermee om kunnen gaan. Veel mensen leren hier pas over wanneer ze met een overlijden te maken krijgen. Het is voor hen niet meteen duidelijk waar je nog meer terecht kunt naast je familie en vrienden. Op internet staat veel informatie over rouw, maar daardoor is het lastig om goede en betrouwbare informatie te vinden die helpend is voor een specifieke rouwsituatie.

Daarom heeft de Vereniging leven met dood Rouwinformatie.nl gelanceerd. Een nieuwe, overzichtelijke en toegankelijke website met achtergrondinformatie, ervaringsverhalen, podcasts, tips, interviews en nog veel meer over rouw en verlies. De hoogwaardige informatie wordt aangeboden volgens logische, intuïtieve zoekroutes. Met Rouwinformatie.nl vinden rouwenden goede informatie over rouw en verlies gewoon op één plek. Daarmee Rouwinformatie.nl de eerste in Nederland.

Wie bezoeken Rouwinformatie.nl en hoeveel bezoekers krijgt de website per maand?

Rouwinformatie.nl is in de eerste 2,5 week na de lancering eind oktober 2023 bijna 5.500 keer bekeken door 3.000 unieke bezoekers zonder dat we hier grote ruchtbaarheid aan hebben geven. Dit toont aan dat de website de potentie heeft om uit te groeien tot dé centrale plek met informatie over rouw en verlies in Nederland.

Staat je vraag hier niet tussen? Stel ‘m gerust via contact@vereniginglevenmetdood.nl